" /> Dålig andedräkt | Axelsberstandläkarna

Symptom och tjänster | Dålig andedräkt

Dålig andedräkt är ett problem som drabbar många människor. Det kan vara orsakat av olika faktorer: Beläggningar på tunga och tänder, hål i tänderna, tandlossningssjukdomar, rökning, mat. Tillfälligt dålig andedräkt drabbar nästan alla människor någon gång och kan bero på något man ätit, rökning eller alkohol.

Kroniskt dålig andedräkt beror på att vissa bakterier i munhålan bildar illaluktande svavelföreningar. Detta kräver en undersökning för att utreda orsaken och sätta in lämplig behandling.

Behandling mot dålig andedräkt

Dålig andedräkt behandlas i första hand med att kliniskt rengöra tänderna och sedan optimera egenvården med hjälp av tandhygienisten, som ger instruktioner och råd om hur man på bästa sätt håller rent i munnen. Dålig andedräkt kan motverkas genom att borsta tänderna eller använda munspray. Tuggummi kan i vissa fall hjälpa något, men det ger inte sällan den rakt motsatta effekten, eftersom man riskerar att trötta ut spottkörtlarna genom att ständigt aktivera dem. Salivproduktionen som sker i spottkörtlarna är mycket viktig för munhälsan.

Vi hjälper dig

Hos oss får du rätt behandling av dina symptom. Boka tid hos oss redan idag så hjälper vi dig.

Ring 08 - 88 46 46 för bokning, eller boka online nedan.

Onlinebokning