" /> Missfärgade tänder | Axelsberstandläkarna

Symptom och tjänster | Missfärgade tänder

Många upplever att tänderna blir gulare med åren. Det finns en naturlig förklaring till detta. Dels slits tänderna under årens gång, emaljen tunnas ut och dentinet syns alltmer. Detta gör att tänderna ser gulare ut. Tänderna kan också missfärgas av olika födoämnen eller rökning.

Behandling av missfärgade tänder

För att göra tänderna vitare måste man bleka dem. Detta görs med en individuell blekskena, som är formad efter de egna tänderna, samt blekningsgel. Innan man bleker är det viktigt att undersöka tänderna, vanligtvis hos tandhygienisten, som gör en bedömning om det är lämpligt att utföra behandlingen. Före blekning måste tänderna rengöras noggrannt, plack och tandsten avlägsnas.

Vanligtvis bleker man tänderna hemma under natten. Därvid smetar man ut blekningsgel i sina skenor som sedan är insatta i munnen enligt anvisningar från tandläkaren. Man ska inte äta eller dricka något eller röka medan man har skenorna i munnen. Det är viktigt att poängtera att resultatet påverkas av utgångsläget. Under behandlingen kan tandköttet ömma och tänderna ila, men det är övergående och kan i värsta fall vara några dagar.

Vi hjälper dig

Hos oss får du rätt behandling av dina symptom. Boka tid hos oss redan idag så hjälper vi dig.

Ring 08 - 88 46 46 för bokning, eller boka online nedan.

Onlinebokning