Behandlingar

På vår klinik kan du känna dig trygg med att du får den hjälp du behöver, när du mest behöver den. Vi tar emot patienter i behov av akut tandvård, patienter som drabbats av tandsjukdom samt patienter som vill genomgå estetisk behandling med hjälp av den senaste tekniken.

Populära behandlingar

Hos Axelsbergstandläkarna står patienten alltid i centrum. Vi har en bred erfarenhet av modern tandvård och använder omsorgsfulla behandlingsmetoder för att uppnå ett bra resultat som du kan känna dig nöjd med.

Boka tid hos din familjetandläkare i Hägersten

Vill du veta mer om våra behandlingar eller boka tid för en undersökning? Hör gärna av dig till oss.
Du kan nå Axelsbergstandläkarna på telefon 08 88 46 46. Det går självklart också bra att skriva till oss på [email protected]​​ – eller boka tid direkt online. Vi ser fram emot att träffa dig på vår klinik.

Karies

Blödande tandkött

Fraktur

Tandställning

Estetisk tandvård

Implantat

Muntorrhet

Tandgnissling

Tandvärk

Barntandvård

Vilken typ av tandvård är du i behov av?

Du är varmt välkommen in till oss på Axelsbergstandläkarnas klinik. Oavsett om du har drabbats av tandlossning, har tandvärk eller är intresserad av skalfasader och implantat så kan vi hjälpa dig. Nedan hittar du mer information om de behandlingar vi erbjuder.

Behandling av karies

Karies är den vanligaste orsaken till tandvärk och frakturer. Hål i tänderna behöver inte alltid göra ont men kan med tiden leda till svårare besvär som kräver mer omfattande behandling. Boka tid hos oss för en undersökning om du misstänker att en eller flera av dina tänder har drabbats av karies.
Läs mer om karies

Blödande tandkött

Om tandköttet blöder kan det vara tecken på tandköttsinflammation eller gingivit. Gingivit orsakas vanligen av bristande munhygien eller en pågående tandlossningssjukdom. Om tandköttet blöder varje gång du borstar tänder ska du helst uppsöka tandläkare för att ta reda på orsaken.
Läs mer om blödande tandkött

Frakturer

Trasiga tänder kan oftast repareras och detta åstadkommer vi med skonsamma och väl beprövade metoder. Den vanligaste tekniken är att fylla tanden eller ersätta den med kronor av slitstarkt material. Tillsammans väljer vi den behandlingsmetod som passar dig bäst utifrån frakturens omfattning.
Läs mer om frakturer

Estetisk tandvård

Det är inte ovanligt att man är missnöjd med utseendet på sina tänder. Hos oss kan du få hjälp med att korrigera sneda tänder, tandluckor, missfärgningar, frakturer och mycket mer. Vi utför kosmetiska behandlingar med modern teknik som skapar ett friskt och vackert leende. Välkommen att boka tid hos oss för en gratis konsultation!
Läs mer om estetisk tandvård

Implantat

Har du förlorat en eller flera tänder är implantatbehandling ett bra alternativ. På Axelsbergstandläkarna får du träffa specialister inom tandrekonstruktion och tandimplantat. Med rätt behandling kan vi hjälpa dig få nya tänder som ser naturliga ut. Boka gärna tid för en kostnadsfri implantatkonsultation. Tillsammans går vi igenom dina behov och tar fram en preliminär behandlingsplan.
Läs mer om implantatbehandling

Bruxism

Tandgnissling eller tandpressning sker oftast på nätterna och kan orsaka onödigt slitage på dina tänder. För att förhindra att tänderna skadas och att du själv drabbas av sömnbrist, ilningar eller kronisk tandvärk kan våra tandtekniker ta fram en bettskena av hårdplast som avlastar dina käkar medan du sover. Boka tid hos oss redan idag så hjälper vi dig!
Läs mer om tandgnissling

Tandvärk

Tandvärk är ofta ofarligt men kan indikera att något inte står rätt till i munnen. Vanligtvis är det tandens nerv, pulpan, som är inflammerad eller infekterad. Oavsett orsaken till tandvärken så är det viktigt att få behandling, annars är det risk att skadan förvärras. I värsta fall kan man förlora hela tanden. Även om smärtan skulle ge med sig tillfälligt, vilket är mycket vanligt vid tandvärk, är det ändå en god idé att uppsöka tandläkare.
Läs mer om tandvärk

Barntandvård

Barn såväl som vuxna ska ha rätt till tandvård i en trevlig och avslappnad miljö hos vårdgivare som strävar efter att hålla sig ajour med de bästa behandlingsmetoderna inom modern tandvård. Hos oss på Axelsbergstandläkarna är alla välkomna, stora som små. Vi tar gärna emot barn och ungdomar i åldrarna 3-19 år, i hela Hägerstensområdet, för undersökning och uppföljande vård. Barntandvård är gratis upp till 19 års ålder.
Läs mer om barntandvård

Muntorrhet

Saliv spelar en viktig roll för många funktioner i munnen. Om salivflödet minskar börjar skadliga mikroorganismer att växa i munnen som kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Personer med muntorrhet löper en större risk att utveckla karies. I vissa fall av uttalad muntorrhet kan det krävas regelbunden förebyggande stödbehandling med fluorlackning av tänderna, användning av lämpliga fyllningsmaterial och salivstimulerande medel. Hos oss får du rätt behandling av dina symptom. Ring eller boka tid online så hjälper vi dig.
Läs mer om muntorrhet